eggBasics: Denní rutina pro okamžité výsledky

eggBasics: Denní rutina pro okamžité výsledky

Pravděpodobně jste již mnohokrát slyšeli, že každá cesta začíná prvním krokem - a nejinak je tomu i v případě péče o pleť. Pro dosažení zdravého vzhledu a záviděníhodné pleti je nezbytná dobře nastavená denní rutina. Ale jak se tam dostat? Jednodušší už to nebude!

Až se probudíte s první voňavou ranní kávou ☕ a konečně se budete cítit dostatečně fit na to, abyste se postavili tváří v tvář dni, dopřejte to i své pleti. Nepotřebujete tisíc a jeden produkt ani rutinní péči s deseti různými kroky - pouhých 5 minut dokáže proměnit vaši pleť z bledé a unavené na krásnou a mladistvou. 

Vyčistěte si tedy peněženku a rychle prohledejte svou kosmetickou skříňku. Protože jsem si jistá, že (téměř) všechny produkty, které potřebujete, už se tam skrývají. 🙃

Ranní čistič pleti ✨

I když si pleť čistíte už večer a teď si možná říkáte, proč byste to měli dělat i ráno, odpověď je jednoduchá. Když spíte, vaše pokožka je aktivní a regeneruje se.

Proto můžete ráno na pokožce často vidět mastná nebo suchá místa, která jsou výsledkem obnovy vaší vlastní pokožky. Nahromaděná mastnota se nejčastěji vyskytuje u mastných typů pleti, zatímco suchost je nejčastější u suchých typů pleti. Pokud si nejste jisti, jaký typ pleti máte, podívejte se sem. 😉

Ranní čištění mastné pleti je nejúčinnější, pokud na pleť použijete pěnu nebo gel, které dobře odstraňují přebytečnou mastnotu. Suchou pleť nejlépe ošetříte kombinací egga a jemného čisticího oleje, balzámu nebo mléka. U obou typů pleti použijte na závěr hydratační tonikum, které obnoví vlhkost a zářivost pleti.

Používejte produkty s aktivními složkami 🚀

Po čištění je váš obličej osvěžený a póry jsou otevřené, takže nyní je ideální čas na použití produktů s účinnými látkami. 

Aktivní složky jsou - jak název napovídá - složky, které mají okamžitý aktivní účinek na vaši pleť. Mezi nejznámější účinné látky patří:

  • hydratační (např. kyselina hyaluronová a glycerin)
  • Rozjasňující účinek (např. vitamín C)
  • Účinek proti akné a skvrnám (BHA kyseliny, např. kyselina salicylová)
  • Účinky pro rychlejší regeneraci pleti (AHA kyseliny, např. kyselina glykolová)
  • Účinky proti stárnutí (produkty s retinolem)

Bez ohledu na věk můžete do ranní péče zařadit hydratační aktivní látky a vitamin C, ale AHA, BHA a retinolové přípravky by měly najít místo ve večerní péči (po 20. nebo 30. roce života).

Celodenní hydratace pleti 💦

Výše zmíněná séra s účinnými látkami působí uvnitř pokožky, takže je nezbytné zajistit, abyste chránili a hydratovali i její povrch.

Podle typu pleti si vyberte hydratační přípravky s lehkou texturou (například gelové krémy pro smíšenou a mastnou pleť) nebo bohatší složení (například výživné krémy a suché oleje pro suchou a smíšenou pleť).

Výběr správných produktů péče o pleť vám zajistí nejen hydrataci pleti po celý den, ale také ideální podklad a bezchybné nalíčení.

Ochrana pokožky ☀

Ať už svítí slunce ☀, prší 🌧 nebo se probouzíte do šedivého a mlhavého rána 🌫, vždy svou denní rutinu zakončete krémem s vysokým ochranným faktorem.

Tím ochráníte svou pokožku před spálením, pigmentovými skvrnami a předčasným stárnutím. Více informací o tomto tématu naleznete zde.

Kolik kroků zahrnuje vaše každodenní rutina? Napište to do komentářů. 🤗